HÄMÄLÄISÄ KYLIÄ JA KARTANOITA

13.08.2019

Kartanokulttuurilla on ollut keskiajalta lähtien huomattava merkitys Hämeessä. Hämeenlinnan ja lähiseutujen lukuisat kartanot ovat ainutlaatuinen käyntikohde. Kauniit ja historialliset kartanot tarjoavat kävijälleen värikkäitä tarinoita sekä aitoa kartanoromantiikkaa. Opastetun retken aikana vieraillaan kartanoissa ja kuullaan monta tarinaa. Käyntikohteina Inkalan kartano, Lepaan Kartano, Viini- ja Puutarhatila, Hahkialan Kartano.Saamme asiantuntevan Kartano-oppaan bussiimme koko retkipäiväksi Hämeenlinnassa                                                                                               

INKALAN KARTANO, aamupäiväkahvit ja kartanon tarina.                       

Inkalan vehmas kartanomaisema sijaitsee Kanta-Hämeessä, Hattulassa                         

Siirtyminen Hauholle, jossa näemme Hauhon wanhoine raitteineen. Se on suosittu tutustumiskohde ja siitä on paljon kerrottavaa.

HAHKIALAN KARTANO, ryhmälounas ja esittely Hahkialan Kartano tarjoaa vierailleen valoa, tilaa ja menneen maailman tyyliä nykymukavuuksin. Anna hiljaisuuden virkistää Hämeen sydämessä, kolmen järven keskellä Hauholla.

Hauhon wanha raitti

Hyvin säilynyt kylämiljöö kirkkoineen ja sisäpihoineen vie kävijän aikaan, jolloin mm hauholaiset julistettiin kirkon kiroukseen verovilpistä. Tutuksi tulee myös idyllinen Alvettulan kylä, jossa myös on kuvattu Hauholle ominaisia Niskavuori-elokuvia.

Lepaan kartano ja viinitila

Lepaan kartanon ensimmäistä omistajasukua kutsuttiin 1400-luvulla Lepaan suvuksi ja vaakunsa perusteella Lejon-suvuksi. Vanhan kartanoalueen lisäksi tutustumme kartanon puistoalueeseen ja käymme vanhalla hautausmaalla, jonka hyväntahtoinen kummitus ”Lepaan Anna” on antanut nimensä tilan suositulle viinille. Kahvit kartanossa kera opastuksen ja ostosmahdollisuus viinitilan myymälässä.

Matkan hinta 89 euroa/hlö                                                                                 

Sisältäen oheisen ohjelman mukaiset palvelut bussikuljetuksineen