TAMMINIEMI, MANNERHEIM-MUSEO, HIETANIEMEN HAUTAUSMAA

05.06.2020

Bussi reittiä Vammala-Nokia-Tampere

Tamminiemi                                                                                                                                                                

Tamminiemi huokuu Suomen sodanjälkeistä historiaa Rytin, Mannerheimin ja Kekkosen presidenttikausilta. Museossa on esillä myös suomalaista muotoilua, taidetta ja presidentti Kekkosen saamia lahjoja. Päätoimittaja Amos Andersonin 1940 valtiolle lahjoittama Tamminiemen huvila on ollut kolmen presidentin, Risto Rytin (1940-1944), Gustaf Mannerheimin (1944-1946) ja Urho Kekkosen (1956-1981) virka-asunto ja monien poliittisten neuvottelujen ja ratkaisujen näyttämö. Erityisesti presidentti Urho Kekkosen 25-vuotisen virkakauden aikana nimestä Tamminiemi muodostui suorastaan käsite Suomen poliittisessa elämässä ja kielenkäytössä. Presidentti Kekkosen kuoleman jälkeen Tamminiemi avattiin museona joulukuussa 1987. Museota esitellään autenttisessa, presidentti Kekkosen aikaisessa 1970-luvun asussa. Opastettu kierros museossa.

Ryhmäruokailu                                                                                               

Mannerheim museo, nykyinen Mannerheim-museo oli Suomen marsalkka, vapaaherra G. Mannerheimin koti vuosina 1924—51. Helsingin Kaivopuistossa sijaitseva talo on rakennettu vuonna 1874 ja tunnettiin ensimmäisen omistajan mukaan Bomanin huvilana. Museo esittelee Marsalkan kotia 1940-luvun alun asussa. Huoneiden sisustus on alkuperäinen lukuunottamatta yläkerran kolmea näyttelyhuonetta, joissa on vaihtuvia näyttelyitä. Mannerheim-museon kävijämäärä on pysynyt jo vuosia samansuuruisena, n. 10 000 kävijää vuodessa. Opastetut kierrokset, joita on mahdollista saada kuudella kielellä - suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi, ranskaksi tai venäjäksi - valottavat Mannerheimin elämää sekä Suomen historiaa. Lisäksi museo arkistoi Mannerheim-aiheista aineistoa ja osallistuu tutkimustyöhön.

Hietaniemen Hautausmaa, on Helsingin kantakaupungin länsilaidalla sijaitseva hautausmaa, joka on perustettu vuonna 1829. Se sijaitsee suurimmaksi osaksi Lapinlahden osa-alueella, lukuun ottamatta pohjoista osaa Etu-Töölössä. Hietaniemen hautausmaa on suosittu turistikohde, sillä sinne on haudattu huomattavan paljon Suomen historian merkkihenkilöitä 1820-luvulta alkaen, mukaan luettuina useimmat edesmenneet tasavallan presidentit. Opastettu kävelykierros hautausmaalla Suomi 100 teemalla.  Käynti Mauno Koiviston muistomerkillä.

Lähtö kotimatkalle

Matkan hinta: 90 euroa/ hlö                                                                                                      

Hinta sisältää bussikuljetuksen lisäksi vierailun Tamminiemessä ja Mannerheim-museossa opastuksineen, ryhmälounaan ja kävelykierroksen Hietaniemen hautausmaalla oppaan johdolla.