JOUTSENLAULU, Pori Promenadesali

18.03.2023

Musikaali Ollista, Jussista ja Yöstä

18.3.2023 Pori, Promenadesali

Bussin reitti ja aikataulu:                                                                                                      

*Lauhamon tallit kello 11.45                                                                                                     

*Vammala La-asema kello 12.00                                                                                          

*Huittinen Härkäpakari kello 12.20                                                                                    

Saapuminen Poriin noin 13.15                                                                                                  

kello 14.00 esitys

Olli Lindholm oli Yö-yhtyeen laulaja ja säveltäjä sen perustamisesta lähtien aina kuolemaansa asti. Jussi Hakulinen toimi Yössä kosketinsoittajana, laulajana ja erityisesti säveltäjänä. Bändin tarina alkoi, kun Olli ihastui Jussin omintakeiseen musiikkiin, ja heidän ystävyytensä synnytti Yö-yhtyeen Porissa vuonna 1981. Pian perustamisen jälkeen Yö voitti rockin SM-kisojen Porin karsinnat ja sijoittui kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Yö kohosi Suomen suosituimpien yhtyeiden joukkoon vuonna 1983 Jussi Hakulisen säveltämillä kappaleilla Likaiset legendat ja Särkynyt enkeli.

Olli Lindholm arvosti erityisen paljon Hakulista muusikkona ja säveltäjänä. Hakulinen on luonut useita suomalaisia klassikkokappaleita kuten Joutsenlaulu, Rakkaus on lumivalkoinen, Kiitos ja kunnia, Hän tanssii kanssa enkeleiden ja monia muita. Musikaalin kappaleet ovatkin juuri pääosin Jussi Hakulisen säveltämiä.

Yöllä on takanaan useita menestyslevyjä ja se on kiertänyt vuosikymmeniä kaikkialla Suomessa. Yön vaiheet sisältävät paljon onnea ja menestymisen hetkiä, mutta myös pettymyksiä ja surua. Yö kuuluu pitkäaikaisimpiin ja rakastetuimpiin rock-yhtyeisiin Suomessa.

Talvella 2022 sovimme Jussi Hakulisen kanssa Joutsenlaulu-musikaalin tekemisestä. Hän oli todella innoissaan musikaalin syntymisestä ja oli sen hengessä mukana. Olemme äärimmäisen surullisia hänen äkillisestä menehtymisestään. Musikaali on kunnianosoitus hänen ja Olli Lindholmin mittavalle elämäntyölle, joka on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen suomalaisten sydämiin.

Matkan hinta: 75 euroa/ hlö

Hinta sisältää musikaalilipun ja bussimatkat