PIONIEN KOTI,UUSIKAUPUNKI JA TAIDETALO PILVILINNA

17.06.2022

Bussin aikataulu ja reitti:

Tampere vanhan kirkon pysäkki kello 7.15

Nokia, Pirkkalaistien pv pysäkki 7.30

Vammala linja-autoasema 8.15

Huittinen Härkäpakari 8.30

Pionien koti, kohde-esittely ja ostosaikaa. Pionien Koti on maamme ainoa pioneihin erikoistunut taimitarha. Olemme perustaneet erilaisia näyteistutuksia, joissa esittelemme pioneja tavallisimmista kiinanpioneista äärimmäisiin harvinaisuuksiin, muihin pionilajeihin, lajiristeytyksiin ja puuvartisiin pioneihin. Missään muualla Suomessa ei ole yhtä laajaa valikoimaa erilaisia pioneja. Istutuksia laajennetaan joka vuosi. Kävijät saavat hyvän käsityksen kasvavista pioneista, voivat niiden perusteella muokata ostopäätöksensä ja tutustua myyntipöytiin. Henkilökunta mielellään auttaa tekemään valintoja esim. kukinta-ajan ja kukkien värityksen suhteen.

Ryhmälounas Uudessakaupungissa.

Opastettu kierros Uudessakaupungissa paikallisen oppaan johdolla. Lähtö auktorisoidun matkailuoppaan johdolla opastetulle kaupunkikiertoajelulle tutustumaan yli 400-vuotta vanhan puutalokaupungin menneisyyteen ja nykypäivään

Taidetalo Pilvilinna, esittely ja herkkukahvipöytä.  Huumoria, iloisia värejä, naivistista taidetta, ruusujen tuoksua ja kauniita merellisiä näkymiä – sitä kaikkea on Pilvilinna. Pilvilinnan seinät, lattiat ja katot on maalattu kuvia täyteen niin talon sisä- kuin ulkopuolellakin. Taiteilija Raija Nokkalan maalausten myyntinäyttelyt ja humoristiset veistokset päärakennuksessa, taidepolulla ja piharakennuksissa tuovat katsojilleen iloa ja hyvää mieltä. Puutarhaan on talon isännän toimesta noussut yli sadan ruusulajin rosario. Kesän aikana vuorotellen kukoistavat ruusulajit tuovat väriloistoa ja kukkien tuoksua puutarhaan. Pitsimökki ja vuosittain vaihtuvat taidenäyttelyt, tunnelmallinen taidepolku metsässä, kahviterassi meren rannassa, herkkupöytä ja Pilvilinnan omia tuotteita esittelevä korttipuoti takaavat, että Pilvilinna jää matkailijan mieleen harvinaislaatuisena elämyksenä.
Meren rannalla omassa kalustetussa kaksiossaan asustelee Pablo-pupu. Herkutteluhetki terassilla merinäkymiä ihaillen kruunaa päivän ainutlaatuisessa Pilvilinnassa.

Pilvilinna on värikäs ja omaperäinen taidetalo, jonka ulko- ja sisäseinät on koristeltu maalauksin. Taiteilija Raija Nokkalan naivistista taidetta, hauskoja postikortteja. Pihapiirissä pitsimökki, hauska taidepolku humoristisine veistoksineen, satojen ruusujen rosario sekä kahviterassi meren ran.

Matkan hinta: 85 euroa/ hlö                                                                                                          

Hinta sisältää oheisen ohjelman mukaiset palvelut bussikuljetuksineen