RUSKAMATKA HETTAAN

07.09.2021 - 13.09.2021

Bussireitti: Vammala-Nokia-Tampere

Enontekiö sijaitsee Suomen Käsivarressa Norjan ja Ruotsin rajalla ja se on pinta-alaltaan Suomen kolmanneksi suurin kunta. Kunnan alueelta löytyy yli 60 % Suomen kaikista tuntureista. Enontekiö on tunnettu laajoista omaleimaisista erämaa-alueista ja siksi se onkin luontomatkailijoiden suosima käyntikohde. Enontekiöllä on 350 tunturia, 825 järveä, Euroopan puhtain ilma, 8 vuodenaikaa, 200 päivää talvea, 200 km latuja ja Suomen pisin hiihtokausi, 600 km moottorikelkkauria, talvisin revontulia kolmena yönä neljästä, kesäisin 62 vuorokautta keskiyön aurinkoa, 227 tavattua lintulajia, Norja, Ruotsi ja Jäämeri päivämatkan päässä.

7.9.2021                                                                                                                                    

Ensimmäisenä Matkapäivä aamuvarhaisella matkaamme Rovaniemelle. Pidämme matkalla tarvittavat tauot ja saavumme noin kello 17.30 hotelli Pohjanhoviin, jossa majoitumme 2 henkilön huoneisiin ja nautimme päivällisen hotellin noutopöydästä .

8.9.2021 Tunturien kierros                                                                                                                 

Aamupalan nautittuamme lähdemme Tunturien kierrokselle. Matkaamme tarkistelemaan ruskan tilannetta Levin, Ylläsjärven, Äkäslompolon, ja Pallaksen kautta Hettaan. Pysähdymme Levin huipulla lounaalla. Pysähtyminen Äkäslompolossa kuuluisalla Jounin kaupalla.

Saapuminen Lapland hotel Hettaan, jossa majoittuminen huoneisiin ja päivällinen hotellissa Ilta omaa aikaa.

9.9.2021 Retkelle Jäämerelle Altaan Kautokeinon kautta                                                                                                        

Aamupala hotellissa. Otamme mukaamme retkieväät. Opastettu päiväretki. Opas hotellilta mukaan. Ryhmäruokailu Hotellilla.

10.9.2021 Retkelle Norjan Skibotniin Kilpisjärven kautta                                                                                                   

Aamupala hotellissa. Otamme mukaamme retkieväät. Opastettu päiväretki. Opas mukaan hotellilta. Ryhmäruokailu Hotellilla.

11.9.2021 Omatoiminen Hetta Päivä                                                                                                                     

Aamupala hotellissa. Omatoiminen Hettapäivä, jossa mahdollisuus piipahtaa vaikkapa Hetan kirkossa, Luontokeskuksessa ja Jyppyrällä. Ryhmäruokailu hotellilla

12.9.2021 Kohti Oulun oppimäärää                                                                                                                          

Aamupalan nautittuamme lähdemme ajamaan Ouluun. Pidämme tauon Pentik Outletissa Pellossa jossa mahdollisuus kierrellä, katsella ja tehdä vaikkapa ostoksia. Saapuminen Ouluun, jossa ryhmälounas.

Kun vatsat on täytettynä, saamme oppaan bussiimme ja pääsemme Oulun kierrokselle paikallisen oppaan johdolla. Lohta, voita, tervaa, puuta, sellua, optoelektroniikkaa. Oulussa on aina osattu tehdä kaikkia tuiki tarpeellisia värkkikaluja hengen pitimiksi. Samalla on rakennettu kirkkoja, kauppoja, sairaaloita, tutkimuskeskuksia, Oulun kouluja ja kulttuurin kehtoja. On kävelty Rotuaarilla, rullaluisteltu Hietasaaressa, urheiltu Raksilassa, huudettu kuorossa ja vietetty Ilmakitaransoiton maailmanmestaruuskisoja sun muita seurapiiritapahtumia. Onnikkakierros raottaa oululaisuutta hieman pintaa syvemmältä. Oulun kierroksen jälkeen majoitumme Scandic hotelli Ouluun. Ilta omaa aikaa.

13.9.2021 Tonttujen kautta kotiin                                                                                                                    

Aamupalan hotellissa nautittuamme lähdemme kotimatkalle .Ensimmäinen käyntikohteemme on Tyynelän Tontut, saamme tutustua kohteen toimintaan ja nautimme kahvit. Närpiössä ruokailemme viihtyisässä ja mieleenpainuvassa kasvihuoneravintola Linds´kökin noutopöydästä.                                                                                                                    

Vielä ennen kotipaikkakuntia pidämme tauon Jalasjärven Juustoportilla, jossa mahdollisuus ostoksiin tai kahvitteluun omakustanteisesti.

Matkan hinta: 869,00 euroa/hlö                                                                                                                

Hinta sisältää: Majoituksen 2 henkilöä huoneessa ohjelman mukaisesti, aamupalat majoituskohteissa, ruokailut, retkieväät ja kahvitarjoilut ohjelman mukaisesti., Ohjelman mukaiset kohdemaksut ja opastukset, bussikuljetuksen ja Hotellin saunat aukioloaikojen mukaisesti.

Lisämaksusta 1 henkilön huone: +150 euroa                                                                                          

Matkan maksu:  Ennakkomaksu 100 euroa/hlö (kesäkuussa) Loppusuoritus 1 kk ennen matkaa

*Linja-autoliikenne Antti Lauhamo Oy ei vastaa henkilökohtaisista tapaturmista eikä matkustajien omaisuutta kohdanneista vahingoista. Suosittelemme henkilökohtaisen matkavakuutuksen ottamista. Noudatamme matkoissamme ja mahdollisissa peruutustilanteissa valmismatkalakia.

*Matkaohjelma on alustava. Retkisuunnitelmat/retkipäivien järjestykset voivat hieman ohjelmiltaan vaihtua. Pidämme oikeudet matkaohjelman muutoksiin.                                                                    

*Ota oma termospullo ja muki matkaan mukaan. Muista pakata henkilökohtaiset lääkkeet. Matkaan kannattaa ottaa mukaan kaikenlaisia vaatteita, Suomen sää on aina arvaamaton sekä hyvät tukevat kengät. Myös pienet välipalat voi maistua matkan varrella.

*Mahdolliset ruokarajoitteet ilmoitamme kohteisiin mikäli ne meille ilmoitetaan viimeistää 1 kk ennen matkaa.