TYYNELÄN TONTTULA, LANKAVA JA JOKIPIIN PELLAVA

25.11.2022

Bussin aikataulu ja reitti:   

Lauhamon tallit:5.45

Vammalan linja-autoasema:6.00

Nokia Pirkkalaistien pv-pysäkki 6.30

Tampere vanhan kirkon pysäkki 7.00

Tauko matkalla

TYYNELÄN TONTTULA, Kun astuu Tyynelän porteista sisään, tuntuu kuin samalla tekisi aikamatkan lapsuuden taikamaahan. Joka paikassa riittää silmälle mielenkiintoista katsottavaa, ikkunoista kurkistelevat tontut ja muut Tyynelän asukkaat. Mielen valtaa lapsenomainen löytämisen riemu, kun jokaisen nurkan takaa löytyy jotain uskomatonta. Sisätiloissa satumaailma jatkuu, erilaisiin asetelmiin järjestetyille tontuille on helppo kuvitella jokaiselle oma tarinansa. Tonttuja onkin Eija Porkolan käsissä valmistunut jo niin monta, että laskuissa hän ei ole pysynyt enää aikoihin. Tyynelän lisäksi on moni tonttu löytänyt uuden kodin ihastuneen vierailijan luota. Eikä ihme, ovathan Eijan luomat hahmot valloittavan yksilöllisiä ja jokainen omanlainen persoonansa. Suomi 100 – juhlavuoden kunniaksi Eija Porkola valmistaa 100 numeroitua erikoistonttua. Aiemmin antiikkikauppiaana toiminut Eija, on löytänyt jokaiseen huoneeseen juuri oikeanlaiset kalusteet tuomaan aikuisenkin vierailijan mieleen lapsuuden. Tonttumuseon joulukoristekokoelmakin saa hymyn kasvoille  - juuri tuollaisia koristeita meilläkin oli! Vierailu Tyynelässä on kuin hetki satua, eikä kaikkea näkemäänsä varmasti ehdi edes ymmärtää yhdellä kertaa. Se on varmaa, että pihasta lähtiessä on hymy korvissa ja hyvä mieli!

RYHMÄLOUNAS

LANKAVA, Kauhavalainen lankatavaratalo Kangas-Aitta Oy toimii 400 neliön tiloissa keskellä Kauhavan keskustaa. Kangas-Aitta on perustettu jo vuonna 1925, joten tavaratalo viettää tänä vuonna 88-vuotispäiviään. Pääasiallisesti Kangas-Aitta on käsityöharrastajien sekä matkailun näkökulmasta ajatellen erityisesti bussiryhmiä palveleva matkailukohde. Ostosaikaa tässä monipuolisessa käsityömyymälässä.

JOKIPIIN PELLAVAN TEHTANMYYMÄLÄ, Pellavalahja kertoo hyvinvoinnin, käytännöllisyyden ja kotimaisuuden arvostamisesta. Ylellinen pellava on trendikäs ja ekologinen luonnonmateriaali, jonka laatu hellii herkempääkin ihoa. Etenkin keittiössä ja saunassa pellavan imukykyisyys pääsee oikeuksiinsa, sillä se imee tehokkaasti kosteutta ja tuntuu silti kuivalta. Ennen kaikkea pellavatuotetta on helppo käyttää ja huoltaa ja se tuo arkeen ihanaa ylellisyyttä. Valmistamme kaikki tuotteemme Jalasjärven Jokipiissä. Ostosaikaa tehtaanmyymälässä.

Piipahdus Juustoportilla josta voit ostaa juustoa ja nauttia vaikkapa omakustanteisesti kupin kahvia.

Matkan hinta: 70 euroa/hlö                                                                            

Hinta sisältää ryhmälounaan, kahvit ja Tonttulan kuulumiset ja bussimatkat