KANNAKSEN POJAT JA EINÖ GRÖN-Joulu Kannaksella

08.12.2019

Tampere-talon pienessä salissa kello 15.00 alkaen

Joulu kannaksella -konsertti pohjautuu perinteisiin joululauluihin, joiden ohessa kuullaan tarinoita Kannaksen joulunvietosta. Kertoja Markku Paksu on Suomen paras Karjalan Kannaksen tuntija. Hän on myös ainut ulkomaalainen maanomistaja Karjalan Kannasella. Yksi konsertin solisteista Juha Repo kuuluu samaan Sakkolan tontin omistajaryhmään.

80 vuotta sitten vietetty joulupäivä (1939) oli merkityksellinen Sakkolan suurhyökkäyksen torjumisen johdosta. Se oli kuitenkin monella “viimeinen joulu Kannaksella”. Jotkut palasivat jatkosodan aikana Kannakselle mutta joutuivat myöhemmin jälleen lähtemään. Myös tämän konsertin solisti Eino Grön syntyi tuona samaisena vuonna 1939. 

Eino Grön aloitti uransa jo 1950-luvulla ja on ikuinen osa suomalaista kevyen musiikin historiaa. Hänen vähäeleinen mutta karismaattinen esiintymisensä on lumonnut suomalaisia jo vuosikymmenten ajan.

Juha Repo on Kannaksen pojat -ryhmän perustaja. Trumpetilla soittouransa aloittanut ja käyrätorveen vaihtanut Repo opiskeli Sibelius-Akatemiassa vuosina 1972–74 Holger Fransmanin oppilaana Esa-Pekka Salosen kanssa. Repo on soittanut käyrätorvea Jyväskylän, Vaasan ja Tampereen kaupunginorkestereissa. Hänen nimettiin Tampereen kaupunginorkesterin äänenjohtajaksi vuonna 1976. Repo on tunnettu myös laulajana. Porin musiikkiopistossa hänen laulunopettajanaan toimi Elbe Nissinen, jonka tunneilla kävi myös muuan Eino Grön.

Tuiki Latvala on kokkolalainen muusikko. Huippukorkean äänen omaava Tuiki on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta viulistiksi ja opiskelee laulua Tampereen ammattikorkeakoulussa. Latvala laulaa ammattilaiskuoro Tampere Cappellassa, jonka lisäksi hänellä on itse perustamansa Jousikvartetti Ruusunen. Tuiki on ollut mukana kahdella Tenso Europe Chamber Choir -kiertueella. Tänä vuonna Tuiki on mukana myös Tampereen Teatterin Notre Damen kellonsoittaja -produktiossa.

Johanna Lantto on tamperelainen kuoronjohtaja ja muusikko. Hän on valmistunut musiikkipedagogiksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2007 ja on suorittanut vuonna 2016 musiikkipedagogin ylemmän AMK-tutkinnon Tampereella. Hän on esiintynyt laulaen, harmonikansoittajana ja pianistina monissa sekä viihteellisissä että klassisissa kokoonpanoissa. Johanna on johtanut tamperelaista Teekkarikuoroa vuodesta 2006. Lisäksi hän johtaa Tampereen konservatorion lapsi- ja nuorisokuoroja ja laulaa tamperelaisessa ammattikuoro Tampere Cappellassa.

Konsertissa on väliaika.

Matkan hinta 48 euroa/ hlö                                                                                                                                            

Sisältäen konserttilipun ja bussimatkat