TYRVÄÄN PAPPILA, TYRVÄÄN PYHÄN OLAVIN KIRKKO,RUDOLFIN KEIDAS JA ELISA MARJAANA

07.06.2018

Tyrvään Pappila, vierailulle rooli oppaan johdolla täysin uudistuneeseen Tyrvään Pappilaan. Puupappilasta vuonna 1922-valmistuneeksi kansallisromanttiseksi kivipappilaksi ja edelleen huolella entisöidyt tapahtumatalo Tyrvään Pappilaksi. Pappila palvelee yhtä hyvin yksityisiä juhlatarpeita kuin edustustarpeitakin. Tyylikkään tilat tarjoavat upeat puitteet. Kirsi-Marja ja Jarmo Nieminen ostivat Pappilan Tyrvään seurakunnalta vuonna 2014. Uusille omistajille oli heti selvää että Pappila palautettaisiin silloiseen loistoonsa jossa se oli valmistuessaan vuonna 1922. He ovat tehneet elävän kulttuuriteon ja entisöineet pappilan tyylikkäästi ja hyvin huolellisesti.. Uudistunut Pappila avasi ovensa syksyllä 2017. Pappila yhdistää elämyksellisesti historiallisen miljöön ja elävän kulttuurin. Pappila sijaitsee kauniilla paikalla Liekoveden rannalla.

Vierailun aluksi herkuttelemme kahvit kera mustikkarahkapiirakan ja kanelikerman jonka jälkeen roolioppaan kera opastetulle esittely kierrokselle.

Matka jatkuu ja kuulemme tarinaa mm Akseli Gallen- Kallelasta ja sään salliessa voimme hieman jaloitella Jaatsin pihapiirissä.

Tutustuminen oppaamme johdolla Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon.   

Matkamme jatkuu Sastamalan Roismalan kaupunginosaan, jossa kohteenamme on upea, luonnonkaunis ja elämyksellinen Rudolfin Keidas. Rudolfin Keidas on kokoontumis- ja juhlapaikka taiteilija/kuvittaja Rudolf Koivun lapsuuden maisemissa Vammalan Tyrväänkylässä Pesurinojan varrella. Olemme toimineet vuodesta 1998 lähtien ja kehittäneet toimintaamme ja palveluitamme koko ajan. Meillä on mitä parhain ympäristö erilaisiin tilaisuuksiin. Vehmas luonto, puron solina, kaunis lampi, savusaunan tuoksu, nuotion loimu ja avotulella valmistuvat herkut takaavat ainutlaatuisen tunnelman. Tilavaan hirsimökkiin mahtuu isompikin joukko ja suuri kota on viihtyisä paikka leppoisaan yhdessäoloon. Kuulemme kohteen tarinan ja nautimme maittavan keittolounaan, jälkiruuaksi letut ja nokipannukahvit.

Matkamme jatkuu Sastamalan Äetsään jossa päivän viimeisenä vierailukohteena on

Elisa Marjaana, Nahkaverstas Eliisa Marjaanan tuotteiden syntyyn pääsee tutustumaan ainutlaatuisen pajakierroksen avulla. Aluksi suvun vaiheita ja käsityöperinteitä esitellään teatterin keinoin. Sen jälkeen esittelyvuorossa ovat lompakon eri työvaiheet, joissa nahkavuodasta kehkeytyy valmis tuote. Lopuksi vierailijat pääsevät löytöretkelle työpajamyymälään

Matkan hinta: 64 euroa/hlö/ bussiin Nokia-Tampere                                                      

Matkan hinta: 54 euroa/hlö/ bussiin Vammala

Hinta sisältää ohjelman mukaiset opastukset noin 5 tuntia, kahvitukset, keittolounaan ja bussimatkat.