ATENEUM, HIETANIEMEN HAUTAUSMAA JA RAVINTOLA KAISANIEMI

13.08.2024 klo 06:45, Helsinki

Saapuminen Ateneumille kello 11.00
Osallistumme näyttely-introon kello 11.30, kesto 30 minuuttia. Intron jälkeen noin tunti aikaa kiertää näyttelyissä.
Totuuden, tyypillisyyden ja olennaisen kuvaamiseen pyrkinyt Järnefelt tunnetaan erityisesti maisema-, pilvi- ja luontokuvauksistaan, Koli-aiheisista maalauksistaan sekä aikansa merkkihenkilöistä tekemistään muotokuvista. Suomen itsenäistyessä Järnefelt saavutti maassa lähes virallisen muotokuvamaalarin aseman.
Kaikki edellä mainitut aiheet ovat laajasti edustettuina Ateneumin näyttelyssä kuten myös Järnefeltin perhe ja lähisuku, joiden vaikutus Suomen 1800-luvun lopun ja vuosisadanvaihteen taiteeseen ja kulttuuriin oli valtava. Järnefeltin veljet, kriitikko Kasper, kirjailija Arvid, muusikko Armas sekä sisar, myöhemmin Jean Sibeliuksen puolisona tunnettu Aino muistetaan paitsi kuvataiteen, kirjallisuuden ja musiikin tekijöinä, myös osana laajempaa kulttuuritoimijoiden verkostoa. Vanhemmista etenkin isä Alexander Järnefelt otti fennomaanien kielitaistelun, ts. suomen kielen kehittämisen, elämäntehtäväkseen. Äiti Elisabeth Järnefelt, muistetaan erityisesti kirjallisesta salongistaan, jonka tunnetuin osallistuja oli Juhani Aho.
Suurin osa näyttelyn teoksista on peräisin Kansallisgallerian kokoelmasta, mutta mukana on myös poikkeuksellisen paljon lainoja yksityiskokoelmista. 

Ryhmälounas Helsingissä

Siirtyminen Hietaniemen hautausmaan kupeeseen, jossa meitä odottaa paikallinen opas. Teemme hänen kanssaan noin 1,5 tunnin mielenkiintoisen kävelykierroksen merkkihenkilöiden, taiteilijoiden, presidenttien ym haudoille.

 Iltapäiväkahvit leivoksen kera entisöidyssä Ravintola Kaisaniemessä.

Lähdemme kotimatkalle noin kello 17.30

Matkan hinta: 
115 euroa/hlö
95 euroa/ hlö/ voimassa olevalla museokortilla (Matkalle mukaan)

Hinta sisältää pääsymaksun Ateneumiin, Järnefelt-Intro, kävelykierroksen opastettuna Hietaniemen hautausmaalla, ryhmälounaan, leivoskahvit ja bussimatkat

Matkan hinta

Museokortti (matkaan mukaan) 95€
Aikuiset 115€
Hinta sisältää pääsymaksun Ateneumiin, Järnefelt-Intro, kävelykierroksen opastettuna Hietaniemen hautausmaalla, ryhmälounaan, leivoskahvit ja bussimatkat

Kuljetus (reitti ja aikataulut)

Pysäkki Lähtö Saapuminen
Lauhamon Tallit, Keskikatu 20 Sastamala klo 06:45 -
Vammala Linja-autoasema, Sastamala klo 07:00 -
Nokia, Pirkkalaistien pikavuoro pysäkki, Nokia klo 07:30 -
Tampere, Keskustori, Vanhan kirkon pysäkki, Tampere klo 08:00 -