ILOLAN ARBORETUM, MUURLA JA RAISION ALPPIRUUSUPUISTO

14.06.2024 klo 07:30, Salon seutu

Tauko matkalla.

Ilolan Arboretum, Vaikka alueen rajat ovat tulleet vastaan, metsäpuutarha kehittyy ja monipuolistuu koko ajan Ilolan arboretum Salossa on kauneimmillaan alppiruusujen kukkiessa, mutta upea se on aina.
Valoisan mäntymetsän keskellä kaartelevat polut, joiden varsilta silmä poimii yhä uusia, erikoisia puita ja pensaita. Välillä noustaan kalliopuutarhaan, jota hallitsevat monenmuotoiset havukasvit. Lopulta reitti johtaa tummalle suolammelle, jonka rannalla viimeistään syke tasaantuu ja rauha laskeutuu mieleen. Kymmenen hehtaaria silkkaa ihanuutta – kuka ihme tämän kaiken on suunnitellut ja rakentanut?
Rodoalue, suolampia, suopursumetsää, mäntymetsää, kalliopuutarha, matalien ja kääpiömäisten havujen näytealue, maisemapuutarha, taimisto, esteellisyys: arboretumin polut ovat helppokulkuiset ja suhteellisen leveät, mutteivat aivan täysin esteettömät, myös korkeuseroja esiintyy - esim. lastenvaunuille polut soveltuvat myös hyvin. Arboretumin kävelyreittien pituus: reitistöä runsaslukuisasti, ns. perusreitti on pituudeltaan noin 3 km, reitin varrella muutama levähdyspenkki.
Opastettu kierros tässä upeassa Arboretumissa.

 Muurlan tehtaanmyymälä, ryhmälounas ja ostosaikaa myymälässä.

Raision Alppiruusupuisto, jossa on suomalaisia ja ulkolaisia Alppiruusuja yhteensä noin 1600. Lajikkeita on 153, joista kotimaisia 28.

Matkan hinta: 79  euroa/ hlö                                                                                                      

Hinta sisältää ohjelman mukaiset palvelut bussikuljetuksineen.

Matkan hinta

Aikuiset 79€
Sisältää oheisen ohjelman mukaiset palvelut

Kuljetus (reitti ja aikataulut)

Pysäkki Lähtö Saapuminen
Tampere, Keskustori, Vanhan kirkon pysäkki, Tampere klo 07:30 -
Nokia, Pirkkalaistien pikavuoro pysäkki, Nokia klo 07:45 -
Vammala Linja-autoasema, Sastamala klo 08:25 -
Huittinen, Härkäpakari piha, Huittinen klo 08:40 -