KAKSI UPEAA ARBORETUMIA MANGOLIA JA ILOLA

24.07.2024 klo 06:15, Lohja/Salo

Arboretum Magnolia on puulajipuisto Lohjalla Karkalinniemessä järven rannalla.
Rakastamme sitä mitä teemme ja teemme mitä rakastamme. Päämäärämme on luoda hyvinvointia vaalimalla monimuotoista luontoyhteyttä Green & Blue Care toiminnan avulla Metsäpuisto Arboretum Magnoliassa, esteettisessä ja elvyttävässä, 3 ha puulajipuistossa Lohjanjärven rannalla. Puistossa on 1 km pituinen, osaksi esteetön teemoitettu hyvinvointipolku, useita picnic terasseja maastossa, kesäkahvila ja 2 PuuCeeta (toinen esteetön). Tarjoamme hyvinvointikierroksia ja tyhypäiviä erilaisille kohderyhmille. Tarjoamme myös hyvinvointia ja terveyttä tukevien viherympäristöjen maisemasuunnittelua sekä yksityisille että julkisyhteisöille, suunnittelijana maisema-arkkitehti Suvi Pohjola-Stenroos.
Puisto on perustettu v. 2003 ja avattu yleisölle puutarhamatkailukohteena v. 2014. Vuonna 2018 aloitettiin puistoa kehittää erityisesti hyvinvoinnin ja ennalta ehkäisevän kansanterveyden näkökulmasta mukaan lukien järvimatkailu ja ulkomaiset asiakkaat. 
Puistossa on puita, pensaita ja perennoja eri puolilta maailmaa.  Puut ovat kotoisin pääasiassa Kiinasta, Koreasta ja Japanista. Noin kolmasosa on Pohjois-Amerikasta ja noin kymmenesosa Euroopasta ja muualta maailmasta. Yhteensä puuvartissukuja on alueella yli sata. Puiston teemoja ovat  mm japanilainen puutarha, terassipuutarha, kantopuutarha, laakso, puropolku, magnoliapolku, hortensiapolku, kevätpolku, perennapuutarha, rhodopolku, perhospuutarha ja heinäpolku. Puiden ja pensaiden lisänä alueella on runsaasti perennoja ja sipulikasveja.

Ryhmälounas ja ostokset Muurlassa

Ilolan arboretum, Vaikka alueen rajat ovat tulleet vastaan, metsäpuutarha kehittyy ja monipuolistuu koko ajan Ilolan arboretum Salossa on kauneimmillaan alppiruusujen kukkiessa, mutta upea se on aina.
Valoisan mäntymetsän keskellä kaartelevat polut, joiden varsilta silmä poimii yhä uusia, erikoisia puita ja pensaita. Välillä noustaan kalliopuutarhaan, jota hallitsevat monenmuotoiset havukasvit. Lopulta reitti johtaa tummalle suolammelle, jonka rannalla viimeistään syke tasaantuu ja rauha laskeutuu mieleen. Kymmenen hehtaaria silkkaa ihanuutta – kuka ihme tämän kaiken on suunnitellut ja rakentanut?
Rodoalue, suolampia, suopursumetsää, mäntymetsää, kalliopuutarha, matalien ja kääpiömäisten havujen näytealue, maisemapuutarha, taimisto, esteellisyys: arboretumin polut ovat helppokulkuiset ja suhteellisen leveät, mutteivat aivan täysin esteettömät, myös korkeuseroja esiintyy - esim. lastenvaunuille polut soveltuvat myös hyvin. Arboretumin kävelyreittien pituus: reitistöä runsaslukuisasti, ns. perusreitti on pituudeltaan noin 3 km, reitin varrella muutama levähdyspenkki.
Opastettu kierros tässä upeassa Arboretumissa.

Matkan hinta: 99 euroa/hlö                                                                                                                                                  

Sisältäen opastukset Arboretumeissa, pääsymaksut, kahvit, lounaan ja bussimatkat

Matkan hinta

Aikuiset 99€
Sisältää oheisen ohjelman mukaiset palvelut

Kuljetus (reitti ja aikataulut)

Pysäkki Lähtö Saapuminen
Lauhamon Tallit, Keskikatu 20 Sastamala klo 06:15 -
Vammala Linja-autoasema, Sastamala klo 06:30 -
Nokia, Pirkkalaistien pikavuoro pysäkki, Nokia klo 07:00 -
Tampere, Keskustori, Vanhan kirkon pysäkki, Tampere klo 07:30 -