KAMMISTA SKANTZIIN TAIDEMATKA

20.08.2021


Bussireitti: Vammala-Nokia-Tampere-Kauhajoki-Karvia

Lähtö Vammalasta klo 7:00 ja paluu klo 19:00

Taidematka sopii matkailutieksi sisältönsä perusteella, sillä reitillä on paljon persoonallisia ja uniikkeja kohteita, jotka kiinnostavat matkailijaa.

Alpon Savanni

Ensimmäisenä kohteena on Alpon Savanni. Savannilla päästään näkemään 150 erilaista eläinveistosta. Eläinveistokset on luonut Alpo Koivumäki. Vuonna 1995 Alpo Koivumäki jäi eläkkeelle maanviljelyksestä ja alkoi tehdä romusta taidetta.

Kammi-Kylä

Taidematka jatkuu seuraavaksi kohti Kammi-Kylää. Kammi-Kylä on rakennettu neitseelliselle suolle Erkki Kalliomäen ideoinnin pohjalta. Kylään kuljetaan kantoportista. Alueella on Turvekammi, Savukammi, Nevansaari ja Julmetun tupa, lisäksi rakenteilla oleva Julmetun Sali. Kammi-Kylässä meille tarjotaan myös opastettu kierros.

Anne Mattilan Taidekahvila

Matka jatkuu Anne Mattilan Taidekahvilaan, jossa syömme maukkaan keittolounaan ja pääsemme tutustumaan Anne Mattilan Taidekahvilan miljööseen. Taidekahvilassa pääset tutustumaan Annen maalauksiin. Niitä on alueella noin 100 kappaletta. Taidekahvilan alueella on 15 erilaista rakennusta,  jossa jokaisessa pääset tutustumaan taiteeseen sekä runoihin.

Karvian Kirkko

Maukkaan lounaan jälkeen jatkamme matkaa kohti Karvian Kirkkoa. Karvian Kirkko on rakennettu kokonaan puusta ja rakentamisvuosi on 1789. Karvian Kirkon lähistössä on Karvian Kotiseutumuseo ja ulkomuseoalue joihin pääsemme myös tutustumaan.

Kulttuurikeskus Skantz

Taidematkan viimeisenä kohteenamme on Kulttuurikeskus Skantz. Kulttuurikeskus Skantz on moneen taipuva tapahtumapaikka, jossa järjestetään mm. kesäteattereita, konsertteja ja konferenssi tilaisuuksia. Kulttuurikeskus Skantzissa nautimme myös iltapäiväkahvit. Kultturikeskus Skantziin saamme myös opastetun kierroksen.

Matkan hinta 79 euroa/hlö

Sisältäen oheisen matkaohjelman mukaiset palvelut bussikuljetuksineen.