KATRINA-Tampereen työväenteatteri, 2 lippua vapaana

24.03.2023

Bussin aikataulu:                                                                                                                                                        

Lauhamon tallit kello 11.00-Itsenäisyydentien pysäkit-Vammala La-asema kello 11.15 Saapuminen teatterille noin kello 12.20, esitys alkaa kello 13.00

Ahvenanmaa satakunta vuotta sitten.
Nuori Katrina jättää turvallisen kotinsa Pohjanmaalla ja lähtee Johanin matkaan, haluaa luottaa hurmaavaan suupalttiin. Talollisen tyttärestä merimiehen muijaksi, lapsikatras jaloissa, leipäjauhot tiukassa. Ja silti: katseessa voima ja usko omaan itseensä. Vaatimaton elämä näyttäytyy merkityksellisenä ja suurenmoisena.

Kertomus vahvasta naisesta, ylpeydestä, jääräpäisyydestä ja oikeudentunnosta, mutta myös sopeutumisesta ja rakkaudesta perheeseen. Perheeseen, jossa aikuistuvat lapset etsivät onneaan ja oikeuksiaan pienen mökin seinät ryskyen.

Kyläyhteisöstä, jossa isot isännät ja pienet torpparit elävät eri todellisuudessa. Tilanteista, joita maustaa usein hienovarainen huumori. Ihmisistä, jotka ovat monimutkaisia, raivostuttavia ja aivan ihania. 

Kun Katrina ilmestyi 1936, siitä tuli valtava menestys ympäri maailmaa: Se käännettiin yli 20 kielelle ja Akatemian ruotsalaiset jäsenet ehdottivat Salmiselle kolmena vuonna Nobel-palkintoa. 

Meillä hänen tyyliään verrattiin myöhemmin Ilmari Kiannon ja Väinö Linnan kerrontaan. 

Sally Salmisen pikkuserkku Anni Blomqvist on Katrinansa lukenut, Myrskyluoto-sarja hengittää samaa meri-ilmaa hyvin erilaisin vivahtein.

Dramatisoinnin pohjana on Juha Hurmeen uusi suomennos vuodelta 2018.

Näytelmän ohjaaja Johanna Freundlich on ennen valmistumistaan Teatterikorkeakoulusta opiskellut stipendioppilaana New York University Tisch School of the Arts:issa. Hän on ohjannut teatteria mm. Kansallisteatterissa, Turun kaupunginteatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa, Kom-teatterissa ja Ryhmäteatterissa. Oopperaa hän on ohjannut mm. Kansallisoopperassa, Savonlinnan oopperajuhlilla ja Sibelius-Akatemiassa. Ulkomailla hänen töitään on ollut mm. “Rikos ja rangaistus” Dostojevski-teatterissa Veliky Novgorodissa. Freundlich on toiminut Tampereen teatterikesän johtotroikassa. Hänen ohjauksensa “Angels in America” voitti Vuoden teatteriteon Ester-palkinnon ja hän on saanut Wagner- yhdistyksen Bayreuth-stipendi.

Esityksen jälkeen lähtö kotimatkalle.

Matkan hinta 72 euroa/ hlö

Hinta sisältää teatterilipun ja bussimatkat