KEMIÖN SAARIKIERROS

25.08.2021

Bussireitti: Tampere-Nokia-Sastamala-Huittinen

Retki alkaa Kemiöstä, jossa tutustumme ensin Sagalundin museoon. Sagalund on kotiseutu- ja ulkoilmamuseo, joka elävästi kertoo maaseudun ihmisten elämästä parisataa vuotta sitten.

Aamupäiväkahvit juodaan Café Adélen tunnelmallisessa salissa.

Seuraavaksi on vuorossa Kemiön komea kivikirkko sekä sitä ympäröivä kirkkomaa. Pyhän Andreaksen kirkko Kemiössä on yksi Suomen vanhimmista harmaakivikirkoista. Kauniit tähtiholvit on muurattu 1400-luvun puolivälissä.

Matka jatkuu Taalintehtaan ruukkialueelle. Taalintehdas on noin 1 700 asukkaan taajama Kemiönsaaren kunnassa. Paikka on kehittynyt ruotsalaisen Daniel Faxellin vuonna 1686 perustaman Taalin masuunin ympärille. Ruukin vanhat masuunit ja hiiliuunit on osin restauroitu 2000-luvun alussa. Alueen asuinrakennuksista vanhimmat ovat 1700-luvulta.

Taalintehtaalta jatketaan Kasnäsiin, jossa nautitaan runsaasta saaristolaispöydästä Ravintola Kasnäs Paviljongissa. Lounaan jälkeen ryhmä vierailee Söderlångvikin kartanolla. Kulttuuripersoona, lehtikustantaja ja mesenaatti Amos Anderson osti Söderlångvikin kesäpaikakseen. Kartanossa on laaja kokoelma maalauksia, veistoksia ja grafiikkaa. Kartanossa on myös vaihtuvia kesänäyttelyitä. Päärakennuksen ympärille levittäytyvä puisto on elämys kaikkina vuodenaikoina.

 Iltapäiväkahvit tarjoillaan Café Vivanissa, jossa on myös saaristolaishenkinen käsityöpuoti.

Hinta: 98 euroa/hlö.

Sisältäen ohjelman mukaiset palvelut bussikuljetuksineen