KOLMEN KIRKON KIERROS

24.04.2024 klo 07:15, Keuruu-Pejäjävesi


Tauko matkalla Keuruulle.

Keuruun vanha kirkko, tutustuminen Keuruun vanhaan kirkkoon ja elämään Keuruulla neljänsadan vuoden ajalla. Tutuksi tulevat jalkapuu, häpeäpenkki kuin kirkon ihastuttavat seinämaalaukset. 

 lounas ja historian esittely Keuruun vanhassa pappilassa. Pappilan 200 vuotta vanhaa historiaa kunnioittaen ennallistettu Keuruun vanha pappila on ainutlaatuinen kulttuurihistoriallinen kohde Vanhan Keuruun sydämessä, keskellä kauneinta Keski-Suomea, Keurusselkä-järven rannassa. Vanhan Keuruun alue huokuu entisajan tunnelmaa. Vierailu Vanhassa kirkossa, museoissa ja näyttelyissä, nostalgisissa aitoissa, jyhkeässä kivinavetassa tai komeassa vanhassa pappilassa herkullisesta ruoasta ja ihanasta vieraanvaraisuudesta nauttien vie elämysmatkalle navettapiian lakaistessa kirkon portaita tai huushollimamsellin kestitessä kesävieraitaan.

Pihlajaveden erämaakirkko, Kirkko rakennettiin kymmenen talon ja neljän torpan voimavaroilla vuonna 1780.  Suuniittelijana ja rakentajana toimi Matti Åkerblom. Länsitornillinen pitkäkirkko ristisakaramaisineen kylkiäisineen nousi salaperäisesti paikalleen seitsemisenkymmentä vuotta ennen kuin seutukunnalle saatiin ensimmäinen tie. Metsän sylissä sijaitseva kirkko on kauniin karu puukirkko, jossa ei ole seinä- tai kattomaalauksia. Kirkon seinissä on nähtävissä mystiset kirkkokansan varjot. Eteisessä nähtävissä jalkapuu sekä vaivaispoika.

Päiväkahvit Petäjävedellä

Petäjäveden vanha kirkko, Petäjäveden vanha kirkko on yksi Suomen seitsemästä UNESCO:n maailmanperintökohteesta. Vanha kirkko lumoaa tuhannet kävijänsä ympäri maailman joka vuosi. Keskisuomalaisten talonpoikien vuosina 1763-1765 rakentama vanha kirkko kertoo pohjoismaisesta puukirkkoarkkitehtuurista ja on hirsirakentamisen taidonnäyte. Vuosittain Petäjäveden vanhassa kirkossa vierailee noin 13 000 ihmistä ja vieraita saapuu yli 60 maasta. Vanha kirkko kiinnostaa matkailijoiden ohella erityisesti arkkitehtiopiskelijoita. Vanha kirkko on petäjävetisille rakas, ja se lumoaa tuhannet kävijänsä vuosi vuodelta.

Klo 16.30 kotimatkalle

Saapuminen takaisin Tampereelle noin kello 18.30 ja Siitä Sastamalaan.

Matkan hinta: 90 euroa/ hlö
Sisältäen opastukset kirkoissa, lounas, pappilan historian esittely, kahvit ja bussimatkat

Matkan hinta

Aikuiset 90€
Sisältää oheisen ohjelman mukaiset palvelut

Kuljetus (reitti ja aikataulut)

Pysäkki Lähtö Saapuminen
Lauhamon Tallit, Keskikatu 20 Sastamala klo 07:15 -
Vammala Linja-autoasema, Sastamala klo 07:30 -
Nokia, Pirkkalaistien pikavuoro pysäkki, Nokia klo 08:05 -
Tampere, Keskustori, Vanhan kirkon pysäkki, Tampere klo 08:30 -