KOTIOPETTAJATTAREN ROMAANI

25.11.2021

KELLO 14.30 NÄYTÖS

Tampereen Teatterin päänäyttämöllä nähdään syksyllä nuoren ihmisen vimmainen kasvutarina, jossa rakkaus vaatii olla jotain todellisempaa ja tuntuvampaa kuin maailma ympärillä, se haastaa riisumaan kulissit ja olemaan peloton elämän edessä.

”Kotiopettajattaren romaani on katkeransuloista kaipuuta, pitelemätöntä levottomuutta ja halua, vakavuudesta kumpuavaa huumoria ja näyttämön reunojen yli pursuavia, rikki repiviä tunteita”, kertoo näytelmän ohjaaja Jussi Nikkilä. ”Kaiken keskellä on viktoriaanisen ajan nuori kotiopettajatar, Jane Eyre, sisällään tuuli, maanjäristys ja myrsky.”

Sisäoppilaitoksessa kasvanut orpotyttö Jane Eyre pestautuu kotiopettajattareksi Thornfieldin kartanoon. Asetelmasta ja luokkaeroista huolimatta Jane ja kartanon juro isäntä herra Rochester rakastuvat palavasti, ja vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen he päättävät avioitua. Rochesterin elämää varjostaa kuitenkin salaisuus. Hän on jo naimisissa mielisairautensa takia kartanon ullakolle suljetun Berthan kanssa.

Charlotte Brontën vuonna 1847 julkaistu klassikkoteos on intensiivinen ja rohkea kuvaus ihmisen pyrkimyksestä olla henkisesti kahleeton ja itselleen totuudellinen ajassa ja paikassa, jossa säännöt sivuuttavat sisällön ja tavat tukahduttavat tunteet.

Charlotte Brontën romaanin pohjalta näytelmäksi dramatisoinut Polly Teale

Suomennos Reita Lounatvuori

Matkan hinta 62 euroa/hlö                                                                                                    

Hinta sisältää teatterilipun A-kategoriasta ja bussimatkat