POKROVA JA KIRKKONUMMEN VIERAILUKOHTEITA

11.08.2022

Bussin aikataulu:   

Vammala La-asema:  7.00      

Nokia Pirkkalaistien pv-pysäkki 7.30                                                                                                                                                                                            

Tampere vanhan kirkon pysäkki  8.00                                                                                                                                                              

Vierailulle Luostari Pokrovaan

Tutustuminen Pokrovaan alkaa kirkkoon tutustumisella. Kirkkoon ja puutarhaan tutustuminen kestää tunnin verran.

Kirkkoon tutustumisen jälkeen siirrymme päärakennukseen, Villa Dannebrogiin puutarhan kautta. Päärakennus sijaitsee villilehmuskujan päässä mäen päällä. Veljestön ruokasali, trapesa, sijaitsee pääsisäänkäynnistä vasemmalla, jossa on kolme pitkää ruokapöytää. Päärakennuksen ensimmäinen kerros on vieraskerros, jossa sijaitsee myös muutamia vierashuoneita.

Ruokailun jälkeen on mahdollisuus vierailla pienessä putiikissa, jossa on veljestön itsensä keräämiä ja säilömiä, kuivattuja ja valmistettuja luonnontuotteita. Lehmuksenkukkatee, sienisäilykkeet, erilaiset mehut ja hillot kuuluvat valikoimaan.

Saamme bussiimme Kirkkonummi oppaan.

Opastettu kierros Kirkkonummella, jonka aikana kuulemme ja näemme seutua. Vierailemme Kirkkonummen kirkossa ja palkitussa pääkirjasto Fyyrissa.

Vierailemme Ragvaldsin museoalueella joka on perinteinen maatila pihapiireineen vanhan kuninkaantien reitin varrella. Ensimmäiset tiedot Ragvaldsista ovat 1540-luvulta Kustaa Vaasan maakirjoissa. Viimeinen yksityinen omistaja oli Bertil Malmström (1900-1982). Hänen kuoltuaan tilakeskuksen alueesta muodostettiin kunnallinen museo. Perusnäyttelyiden lisäksi alueella voi tutustua perinnemaisemaan, luontopolkuun ja kasvitarhaan. 

Vuosina 1944 - 1956 oli suuri osa Kirkkonummea sekä osia naapurikunnista vuokrattuna Neuvostoliitolle merisotilaalliseksi tukikohdaksi. Porkkalan vuokrakauden näyttelyssä voit tutustua alueen evakuointiin, elämään vuokrakauden aikana ja tunnelmiin alueen palautuksen yhteydessä.Näyttely koostuu vanhoista valokuvista ja asiakirjoista sekä alueelta löydetyistä esineistä. Näyttelyyn kuuluu mm. valokuvaaja Jan Kailan kuvasarja "96 venäläistä esinettä".

Tutustuminen näyttelyyn ja opetuspuutarhaan.

Matkan hinta: 90 euroa/ hlö                                                                                                                            

Hinta sisältää opastukset Kirkkonummen kohteissa, sisäänpääsyn Pokrovaan, lounas ja bussimatkat