PUUTARHAMATKA ARBORETUM FRICKILLE JA HONKASEN PUUTARHALLE

11.06.2024 klo 08:00, Kangasala

Tauko matkalla.

Harrastajapuutarhuri Erkki Frick on rakentanut yksityistä arboretumiaan Kangasalan Liuksialaan 1980-luvulta lähtien. Alppiruusuinnostuksesta lähtenyt harrastus käsittää nykyään 3,2 hehtaarin puutarhan, jossa kasvaa 14 lajistoltaan ja tunnelmaltaan erilaista puistikkoa, harvinaisia puita sekä satoja kukkivia puita ja pensaita kuten alppiruusuja, atsaleoja, ruusuja ja pioneita. Kangasalan Liuksialassa, entisillä Liuksialan kartanon mailla sijaitseva Arboretum Frick on kauneuden ja puutarhojen ystävän ykköskohde. Arboretumiin on aiemmin päässyt tutustumaan vain Erkki Frickin kutsumana, mutta nyt puutarha avautuu yleisölle Business Kangasalan innostamana. Arboretumin 3,2 hehtaarin rinnetontti jakaantuu metsäpuutarhaan ja maisemapuutarhaan. Puita ja pensaita kasvaa lähes 500 lajia tai lajiketta, alppiruusuja ja atsaleoja yli 800 pensasta. Väriloistoa on tarjolla koko kesän: Alppiruusut ja atsaleat kukkivat lähes koko alkukesän ja kesä–heinäkuun.
Arboretumin jokaisella 14 puistikolla on oma lajistonsa ja tunnelmansa. Alppiruusurinteellä, magnoliapuutarhassa ja rosariossa voi ihastella kesän kukkaloistoa. Hyvin hoidettuja polkuja pitkin voi astella läpi englantilaistyyppisen mökkipuutarhan, irlantilaistyylisen metsäniityn tai lehtikuusimetsikön. Pieni lehmuskuja Unter den Linden, hiljaisuuden puutarha, löytyy buddha-patsaineen Alppiruusurinteen päältä. Alppiruusurinne on oma lempipaikkani, siellä kasvaa lisäksi myös harvinaisia puita. Arboretum Frickin harvinaisimpia lajeja ovat mm. erilaiset hevoskastanjat, trumpettipuu, Kiinan saarni, Turkin tammi, valeakaasia ja mammuttipetäjä. Pääsemme tunnin opastetulle kierrokselle jonka jälkeen omaa aikaa pieneen kiertelyyn.

Kello noin 12.00 Kierroksen jälkeen nautimme keittolounaan ja kahvit. Hieman vielä omaa aikaa kiertelyyn kauniissa puutarhassa.
Vatsat täynnä ja puutarhakierrosta innostuneena lähdemme ostoksille Honkasen Puutarhalla, jossa olemme noin 13.30-14.30

Matkan hinta 68 euroa/hlö                                                                            

Sisältäen opastuksen, pääsymaksun puutarhaan, keittolounaan, kahvit ja bussikuljetukset.

Matkan hinta

Aikuiset 68€
Sisältää oheisen ohjelman mukaiset palvelut

Kuljetus (reitti ja aikataulut)

Pysäkki Lähtö Saapuminen
Porin Matkakeskus, Tilausajolaituri, Pori klo 08:00 -