RAUTAVETEN KIARROS TYRVÄÄNKIÄLELLÄ

24.08.2022

Bussin aikataulu ja reitti:

Tampereen vanhan kirkon pysäkki 8.15

​Nokia, Pirkkalaistien pv-pysäkki 8.15

Kiarroksella ajellaan Karkun, Tyrvään ja vanhan Vammalan kommeisa maisemisa.  Sastamalan syrämmesä! Reisullamme nährään Rautaveten kansallismaisemaa. Matkalla näkkyy vanhaa asutusmeininkiä, rantaan viättäviä peltoaukeita, jylhiä mettikköjä ja uljaita kalavesiä.Maisemasa tullee essiin sukupolvien tyän jäljet. Lisäks Rautaveten ympäristösä on usseempoiakin kirkkoja ja vanhoja rautakautisia hautaamispaikkoja. Reissun aikana voiraan topata…..

Tuomiston Kartano, talon esittely ja kahvit piirakan kera. Keskellä kauneinta Pirkanmaata sijaitseva Tuomiston kartano on vanha perinteinen sukutila, jonka juuret ulottuvat 1500-luvulle. Kotikartano lepää korkealla mäellä Karkussa, josta avautuu upea näkymä alas Rautaveden kansallismaisemaan. Kartano on hiljattain kokenut muodonmuutoksen ja avannut ovensa hemmottelevana retriittikeskuksena.

Herkkujuustola, yritykseen ja juustoihin tutustumista, mahdollisuus ostoksiin.

Matka jatkuu Karkun ja Heinoon kautta Sastamalan keskustaan. Ajetaan Pyhän Olavin kirkon ja kansallistaiteilijamme Akseli Gallen-Kallelan kotitalon Jaatsin kautta. Keskustassa tehdään pieni kiertoajelu.

Tyrvään kirkko, jossa kohde-esittely oppaamme johdolla.

Tyrvään Pappila, nautimme ryhmälounaan, jonka jälkeen pääsemme opastuskierrokselle pappilaan. Huolella entisöity Tyrvään Pappila on tyylikäs tapahtumatalo. Pappila tarjoaa parhaat puitteet ja maistuvia makuelämyksiä tapahtumille, konserteille, näyttelyille, perhejuhlille ja yritystilaisuuksille. Monet uudet asiat ovat tulleet Suomeen ja Sastamalaan Pappilan kautta, siksi haluamme tapahtumissamme yhdistää parhaat perinteet ja raikkaat tulevaisuuden tuojat. Paluumatkalle lähdetään Rautaveden rantamaisemin kautta.

Matkan hinta: 70 euroa/ hlö                                                                                                                   

Hinta sisältää ohjelman mukaiset opastukset, kahvit, lounaan ja bussimatkat