RETKI HAILUOTOON, Täyteen varattu

03.08.2022 - 05.08.2022

Silmänkantamattomiin jatkuvat dyynihiekkarannat, kuohuva meri ja idylliset kalastajakylät houkuttelevat viipyilemään Perämeren suurimman saaren ainutlaatuisessa tunnelmassa.

Matka Hailuotoon on elämys jo itsessään, sillä mantereen ja saaren väliä kuljetaan lautalla. Hailuodon merellisen miljöön lisäksi vierailijaa odottavat puhtaat mäntymetsät ja laajat jäkäliköt sekä kylän maalaismiljöö, jota hallitsevat peltoaukeat ja viehättävät talonpoikaisrakennukset. Saaren monet retkeilyreitit, nuotiopaikat ja taukotuvat antavat monipuoliset mahdollisuudet luontomatkailuun, harrastamiseen ja retkeilyyn ympäri vuoden. Hailuoto tunnetaan myös lintubongaajien paratiisina. 

3.8.2022 (ke) Ensimmäinen matkapäivä

Bussin alustava aikataulu ja reitti:                                                                                                                  

Vammala linja-autoasema kello 7.00                                                                                                

Nokia Pirkkalaistien pv-pysäkki kello 7.30                                                                                      

Tampere vanhan kirkon pysäkki kello 8.00

Lähdemme matkaamaan kohti Oulua. Pidämme lakisääteisten taukojen lisäksi pysähdyksen makeilla ostoksilla Vaajakoskella Pandan tehtaanmyymälässä sekä nautimme kevyen lounaan.

Saapuminen Ouluun, josta matkaamme lautalla Hailuotoon. Tavoitteena olla perillä noin 16-16.30 Majoittuminen Luotsihotelliin ja Illallinen hotellissa kello 18.00

4.8.2022 (to) Päivä Hailuodossa

Aamiainen hotellissa.

Kello 10.00 Opastettu kierros Hailuodossa paikallisen oppaan johdolla. Kuulemme retken aikana saaren historiasta ja nykypäivästä. Lisäksi käymme Hailuodon läntisimmällä paikalla, Marjaniemen Majakalla, joka on ollut satojen vuosien ajan satama ja kalastuspaikka.

Muita tutustumispaikkoja on Keskiniemen pooki (Hailuodon vanhin säilynyt merimerkki), kirkko sekä Galleria Luoto ja Peräkammari. Retken jälkeen palaamme hotelliin. Mahdollisuus käydä omatoimisesti reippailemassa luontopolulla. Hotellilta lähtee pitkospuut rantaa pitkin, vaihtuen luontopolkuun.

Loppupäivä omaa aikaa viettää Hailuodossa. Illallinen hotellissa kello 18.00

5.8.2022 (pe) Kotimatkalle Tonttujen ja Kasvihuoneravintola kautta

Aamiainen hotellissa.

Lähdemme kotimatkalle kello 9-9.30, siirrymme Lautalla Ouluun ja kotimatka alkaa.

Kotimatkalla pysähdymme Tyynelän tonttulassa, jossa kahvit ja esittely kello 13.00.

Nautimme päivällisen Närpiössä Lind´s kök kasvihuoneravintolassa kello 17.00.

Illalla saavumme takaisin kotipaikkakunnille.

Luotsihotelli, varattavana erilaisia huoneita. Ilmoita varauksen yhteydessä mikä huonetyypin valitset. Olemme varanneet koko hotellin. Huomioitavaa että rajallinen määrä kutakin huonetyyppiä.                          

11 kappaletta, Compact-huoneet ovat 1–2 hengen huoneita (10 m²) perusvarustuksella. Huoneissa on kaksi erillistä vuodetta, taulu-TV,
sekä pieni kylpyhuone, jossa on suihku, wc sekä hiustenkuivaaja.

6 kappaletta, Kahden hengen standard-huoneessa (15 m²) on merellistä tunnelmaa, sillä kaikista huoneista on merinäköala.
Huoneissa on kaksi vuodetta, taulu-TV ja kylpyhuone, jossa on suihku, wc ja hiustenkuivaaja. Osassa huoneista on mahdollisuus yhteen lisävuoteeseen.

1 kappale Perhehuone, joka sijaitsee hotellin alakerrassa. Huoneessa (17 m²) on kaksi vuodetta. Huoneen ikkunoista avautuu hieno merinäköala, ja huoneessa on oma kylpyhuone suihkulla ja wc:llä.

1 kappale, Tilava ja ylellinen kahden hengen superior-huone (32 m²) on entinen luotsin työhuone meriliikenteen tarkkailua varten, joten huoneesta avautuva merinäköala on harvinaisen upea! Huoneessa on oma parveke ilta-auringon suuntaan. Huone sopii mainiosti romanttiselle lomalle tai perhehuoneeksi. Huoneessa on mahdollisuus 1–3 lisävuoteeseen (120 cm leveä vuodesohva ja yksi erillinen lisävuode).

Matkapaketin hinta:

Compact huoneessa 399 euroa/ hlö kun huoneessa majoittuu 2 henkilöä  / TÄYTEEN VARATTU                                 

Compact huoneessa 515 euroa/ hlö kun huoneessa majoittuu 1 henkilö


Standard huoneessa 415 euroa/ hlö kun huoneessa majoittuu 2 henkilöä     / TÄYTEEN VARATTU                                  

Standard huoneessa 565 euroa/ hlö kun huoneessa majoittuu 1 henkilö


Perhehuoneessa 445 euroa/ hlö kun huoneessa majoittuu 2 henkilöä  / TÄYTEEN VARATTU                                                 


Superior huoneessa 460 euroa/ hlö kun huoneessa majoittuu 2 henkilöä / TÄYTEEN VARATTU


Hinta sisältää kahden yön majoituksen valitussa huoneluokassa, aamupalat hotellissa x 2, Iltaruokailut hotellissa x 2, meno ja paluu päivän ruokailut, vierailun kahvituksella Tyynelän tonttulassa, Hailuodon opastukset ja käyntikohteet kierroksen mukaisesti.

Matkan maksu: Matkan ennakkomaksu 100 euroa/ hlö/ laskutetaan toukokuussa, matkan loppumaksu erääntyy kesäkuussa.