RETKI LASITAITEEN MAAILMAAN

19.04.2024 klo 09:00, Lasitaidematka

Iittalan village
Opastus Iittala museossa, ostosaikaa myymälöissä. Kiinnostaako lasi, tunnistatko suunnittelijan? Tunnetko lasisen Orkidean tai Hiidenkirnun? Iittalan lasimuseossa ovat esillä suomalaisen lasitaiteen helmet 1880–luvulta nykypäivään. Kuka suunnitteli tähän asti maailman kalleimman lasiesineen Kajakin? Perusnäyttelyssä ovat pääosissa maailmankuulun suomalaisen lasin taitajat tuotantoineen, kuten muotoilijat Tapio Wirkkala ja Timo Sarpaneva.

Museon yläkerran “Pilli, kuuppa ja muotti” -näyttely esittelee lasinpuhalluksen tärkeimpiä työkaluja ja tekniikoita. Yläkerrassa on esillä myös kokoelma Hackmanin aterimia sekä Nuutajärven lasitehtaan Pro Arte -taide-esineitä, mm. Oiva Toikan suunnittelemia lasilintuja.

Kierroksen jälkeen ostosaikaa myymälöissä.

Ryhmälounas Riihimäellä

Riihimäki, Suomen lasimuseon tehtävä valtakunnallisena vastuumuseona on esitellä lasin historiaa ja muotoilua. Museossa voi perehtyä lasin yli 4000 vuotta vanhaan historiaan ja suomalaisen lasinvalmistuksen 300-vuotiseen perinteeseen.
Historiallisen perusnäyttelyn lisäksi lasimuseo esittelee vaihtuvissa näyttelyissä kansainvälisiä ja kotimaisia käyttö- ja taidelasin, lasitaiteen ja muotoilun huippuja sekä myös harvinaisia historiallisia kokoelmia eri puolilta maailmaa.

Humppilan ostoskohteet , aikaa ostoskierrokselle.

Urjalan makeistukku, vielä herkkuja kotiin viemiseksi.

Hinta sisältää opastukset, pääsymaksut, lounaan ja bussimatkat

Matkan hinta

Museokortti (matkaan mukaan) 58€
Aikuiset 72€
Sisältää oheisen ohjelman mukaiset palvelut

Kuljetus (reitti ja aikataulut)

Pysäkki Lähtö Saapuminen
Lauhamon Tallit, Keskikatu 20 Sastamala klo 09:00 -
Itsenäisyydentien pysäkit, Sastamala klo 09:05 -
Vammala Linja-autoasema, Sastamala klo 09:15 -
Nokia, Pirkkalaistien pikavuoro pysäkki, Nokia klo 09:45 -
Tampere, Keskustori, Vanhan kirkon pysäkki, Tampere klo 10:15 -