RUSKAMATKA LEVI-YLLÄS-KILPISJÄRVI-PALLAS

14.09.2022 - 21.09.2022

14.9.2022 (ke)

Bussireitti: Vammala-Nokia-Tampere

Lähtö aamuvarhaisella kohti Rovaniemeä ja Ounasvaaraa, jonne saavumme illansuussa. Majoittuminen Lapland hotelliin, yhteinen illallinen. Pidämme matkalla sopivin välin taukoja.

15.9.2022 (to)                                                                                                  

Aamiainen hotellissa. Kello 11. Lähdemme jatkamaan matkaa kohti Lapin Leviä.

Matkalla Leville Lappalainen yllätyskohde.

Matka jatkuu Leville, jossa pieni bussikierros jotta näemme miltä Levi tänä syksynä näyttää.

Kello 16.00 Majoitumme korkeatasoissa Hotelli Levin Panoramassa. Hotelli on upeissa maisemissa näköalapaikalla Levitunturin Koutalaella, Levin tunturikylän yllä. Kaikki huoneet on sisustuettu skandinaaviseen tyyliin.

Yhteinen päivällinen hotellin Panorama ravintolassa, joka on tunnettu raikkaista mauista, Lapin luonnosta.

16.9.2022 (pe) Päivän retki Levillä ja Ylläksellä oppaan johdolla.

Lähdemme ajelemaan kohti Yllästä. Saamme bussiimme paikallisen oppaan jonka johdolla kuulemme kohteista ja näemme Ylläksen maisemat, päivän aikana pysähdymme mm. Luontokeskus Kellokkaassa, Mailan putiikki, lahjatavaraliike ja  kuuluisalla Jounin kaupalla. Nautimme myös retkikahvit. Siirrymme takaisin Leville.

Teemme bussilla pienen Levi kierroksen, käymme pienellä kävelyllä Levin huipulla jossa jaloittelua helppokulkuisella pienellä maisemareitillä. Päivän kesto noin 5 tuntia.

Paluu hotellille. Mahdollisuus jäädä lepäämään, vaeltamaan omatoimisesti luontoon, tehdä mitä huvittaa mutta myös mahdollisuus lähteä oppaan johdolla opastetulle vaellusretkelle luontoon, esim  Kätkäjärven kierrokselle, Kätkätunturin (503 m) huipulle johtava reitti sisältää monenlaista maastoa: alkumatkan havumetsä muuttuu vähitellen sekametsäksi, myöhemmin tunturikoivikoksi sekä lopulta avotunturiksi.

Tunturiylängöllä maasto on kumpuilevaa ja helppokulkuista. Isolaen huipulle päästyäsi olet noin 4 kilometrin matkalla noussut 310 m Immeljärven rannan yläpuolelle. Lyhyellä matkalla voit luontoa tarkkailemalla havaita, miten maaston korkeusero tekee kasvillisuuden moni-ilmeiseksi. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Vaellusretken kesto noin 3 tuntia. Tämä vaellueskohde voi vielä muuttua sään ja lähtijöiden toiveet huomioiden. Paluu hotellille.

Hotellissa yhteinen päivällinen 

17.9.2022 (la) Retkipäivä Pallakselle ja Särkitunturille, oppaan johdolla.

Aamupala hotellissa. Lähtö päivän retkelle kello 9.00 Tämän päivän retki kohdistuu kahdelle tunturille, Pallakselle ja kauniille Särkitunturille. Pallaksella pääsee koskettamaan helposti tunturia, luontokeskus. Särkitunturin laelta, 492 metriä meren pinnan yläpuolelta, näet 360 asteeen panoraamana kaikki Tunturi-Lapin tunturit . Pallaksen suuntaan avautuva näkymä on valittu Suomen kansallismaisemaksi ja ikuistettu myös postimerkkiin. Särkitunturilla teemme pienen kävelyretken, matka tunturille on helposti saavutettava ja helppokulkuinen. Kukin saa kulkea oman tahdin ja voimien mukaan Särkitunturin tuletekopaikalle joka on noin puolessa välissä reittiä, jäädä siihen paistelamaan makkaroita ja ruokkimaan kuukkeleita. Särkitunturin päälle käveleminen tuo vielä lisää vaellusmatkaa halukkaille. Tunturin päällä voi hurjimmat pulahtaa jääkylmään tunturijärveen. Paluu nuotiopaikalle jossa heille hyvä makkaravalkea on nuotiopaikalla jo odottamassa.

Paluu takaisin hotelliin, jossa päivällinen  ja ilta omaa aikaa.

18.9.2022 (su) Päivän retki Kilpisjärvelle

Aamupala hotellissa. Lähdemme varhain aamulla ajamaan kohti Kilpisjärveä. Tänään laivaretki Kolmen valtakunnan rajapyykin kupeeseen

Laivaretkelle M/S Malla. Laivamatka kestää suuntaansa noin puoli tuntia ja määräsatamasta johtaa kolmen valtakunnan rajapyykille hyvä polku. Perillä Ruotsin puolella Koltalahdessa laiva odottaa kaksi tuntia. Tänä aikana on mahdollista kävellä Kolmen valtakunnan rajapyykille ja takaisin laivalle. Koltalahdesta lähtee selkeästi erottuva hiekkapohjainen polku Kolmen valtakunnan rajapyykille, matkaa tulee noin 3 kilometriä yhteen suuntaan. Eli edestakainen kävelymatka on 6 km. Aikaa voi kuluttaa ihan yhtä hyvin rannassa laavulla eli ei ole pakko lähteä kävelemään, voit myös lähteä kävelemään osan matkaa ja palata takaisin kun sitä tuntuu.

Kolmen valtakunnan rajapyykki; Vuonna 1897 venäläiset ja norjalaiset rakensivat rajapyykin Kilpisjärvelle. Ruotsalaiset eivät olleet mukana, koska Norja ja Ruotsi eivät päässeet sopuun yhteisestä rajatoimikunnasta. Tämän vuoksi ns. sydänkivet eivät saaneet näiden maiden vaakunoita. Vuonna 1901 syntyi sopu uudesta rajatoimikunnasta. Uusi rajapyykki tehtiin betonista, mutta valitettavasti sementti riitti vain rajapyykin yläosaan ja se meni nopeasti huonoon kuntoon kovan sään, varsinkin tuulen ja jäätymisen vaikutuksesta. Nykyinen rajapyykki pystytettiin vuonna 1926.

Ryhmäruokailu Kilpisjärvellä 

Paluu hotellille. Myöhäinen Ruokailu hotellilla  Ilta vapaata aikaa.

19.9.2022 (ma)

Aamiainen hotellissa.

Käymme Samiland näyttelyssä, tutustumaan oppaan johdolla pohjolan alkuperäiskansaan, saamelaisiin. Samiland-näyttely kertoo Saamen kansan tuhansien vuosien historiasta, kulttuurista ja mytologiasta. Sisänäyttelyssä opit mitä eroa on kolttasaamelaisilla ja tunturisaamelaisilla, millaisia ovat perinteiset saamelaiset elinkeinot ja muinaiset taruhahmot. Ulkonäyttely tutustuttaa sinut saamelaisiin rakennuksiin ja poronhoitoon. Pääsemme myös näkemään ja kuulemaan suopungin heittosta.

Iltapäivä täysin vapaata aikaa Levin ruskamaisemissa.

Yhteinen päivällinen 

20.9.2022 (ti) Jätämme tänään hyvästit Lapille ja lähdemme matkaamaan Ouluun. Oulussa ruokailemme ja käymme lautalla Hailuodossa, ihailemassa sen maisemia. Majoittuminen Oulussa hotelliin. Ilta omaa aikaa.

21.9.2021 (ke) Kohti Kotia, pidämme matkalla tarvittavat tauot ja ruokailemme.

Tämä 8 päivän matkan hinta: 1199 euroa/ hlö/ kun huoneessa majoittuu 2 henkilöä

Matkan ennakkomaksu 200 euroa laskutetaan huhtikuussa, loppumaksu 1 kk ennen matkaa.

​Ykköslisä + 300 euroa

Hinta sisältää kaikki ohjelman mukaiset palvelut, ruokailut, majoitukset ohjelman mukaisesti bussikuljetuksineen.

Kaikki liikkuminen on täysin vapaaehtoista, omien voimien ja päivän kunnon mukaisesti.

Tälle matkalle on hyvä pakata rentoa vaatetusta, hyvät kengät luontoon, vaatetta suomen keli huomioiden, mahdollisesti sauvakävelysauvat, pieni reppu, hansikkaat ja päähine.

Hotelli Levi Panorama:

Ryhmällemme on varattuna Superior-huoneet joissa vedenkeitin (kahvia ja teetä), WIFI ja langallinen internetyhteys, Taulutelevisio, Tallelokero, Hiustenkuivain
Kuivauskaappi. Hotel Levi Panoramasta Levin kylälle pääsee elämyksellisesti Express-gondolihissillä tai reippailemalla kuuluisia Panoraman portaita pitkin

Majoitus hotellissa sisältää maittavan aamupalan hotellissa, express gondoli liput hlö/vrk ja hotellin kuntoiluhuoneen- sekä 7. kerroksen maisemasaunaosaston käyttö. Maisema Laavu on asiakkaiden käytössä maksutta.