RUSKAMATKA SAARISELKÄ-SALLA-KUUSAMO-RUKA, 2 huonetta vapaana

12.09.2023 - 19.09.2023


RUSKAMATKALLE SAARISELÄLLE JA KUUSAMOON 12-19.9.2023

Bussin alustava aikataulu ja reitti:Lauhamon tallit kello 4.45 *Vammala linja-autoasema kello 5.00*Nokia Pirkkalaistien pv-pysäkki kello 5.30*Tampere Keskustori Vanhan kirkon pysäkki kello 6.00

Ensimmäisenä matkapäivänä matkaamme Rovaniemelle, jossa majoitumme Lapland ketjun hotelliin. Majoittumisen jälkeen nautimme yhteisen päivällisen kello 18.00. Ilta omaa aikaa.

13.9.2023 (ke) Aamiainen hotellissa. Matkamme jatkuu kello 9. Kello 9.30-11.00 Ensimmäinen vierailukohde on aivan Rovaniemen kupeessa oleva ainutlaatuinen ja paikallinen käsityökohde, Kangasniemen Koru ja käsityöpaja. Siellä loihditaan luonnonmateriaaleista monenlaisia koriste- ja käyttöesineitä, joita voit ostaa verstaaltamme niin omaksi silmäniloksi kuin Lapin lahjoiksi.

He valmistavat perinteisiä Lapin puukkoja, rumpuja, lusikoita, suola- ja sokerikuppeja sekä koruja. Suosimme käsitöissämme uusiutuvia luonnonmateriaaleja: poronsarvea ja -nahkaa, tuohta, keloa ja pahkaa. Päämateriaalimme poronsarvi on perilappilainen raaka-aine, jota on jo vuosikymmenten ajan hyödynnetty täällä pohjoisessa. Monipuolisesta tuotevalikoimastamme löytyy varmasti jokaiselle mieluinen muisto. Kuulemme näiden aitojen ihmisten tarinan, näemme upeita käsitöitä ja nautimme kahvit ihan heidän kotipiirissään.

Matkamme jatkuu Saariselälle. Kello 13.45-16.00 Vielä ennen Saariselkää käymme tutustumassa Tankavaaraan. Tankavaaran Kultakylä on elämyskeskus, jossa voi kokea itse kultaryntäyksen aiheuttaman kultakuumeen. Tankavaara sijaitsee aivan Urho Kekkosen kansallispuiston kainalossa. Kohteessa nautimme keittolounaan ja pääsemme huuhtomaan kultaa, opastuksen kera, saamme käyttöömme tarvittavat välineet kumisaappaista vaskooliin ja kaiken löytämänsä kullan saa pitää. Kullanhuuhdonta tapahtuu ulkona. Ohjelman kesto noin tunnin verran.

Noin kello 16.30 Saapuminen Saariselälle, jossa kuljettajan kanssa pieni bussikierros, jotta näemme miltä Saariselkä tänään näyttää.

Majoittaudumme Saariselällä, Holiday Club-hotellissa. Aikaa mennä nauttimaan hotellin kylpylän lämpimistä vesistä tai vaikka vielä hieman ulkoilemaan. Nautimme päivällisen kello 19.00. Ilta vapaata aikaa.

14.9.2023 (to) Aamiainen hotellissa. Retkipäivä oppaiden johdolla Kansallispuistoon. Kävelyretki kansallispuiston rauhoittavissa maisemissa. Urho Kekkosen kansallispuisto aivan Saariselän kupeessa tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia nauttia luonnosta ja sen lukuisista terveysvaikutuksista. Selkeällä säällä maisemat yltävät aina Venäjän rajalle saakka. Helpon päiväretken aikana nautimme raikasta tunturi-ilmaa ainutlaatuisissa maisemissa. retki päättyy yksityiselle Iiskonlompolon kodalle, joka sijaitsee kirkasvetisen lammen rannalla aivan kylän tuntumassa, nuotiohetki.

Paluu hotellille. Mahdollisuus mennä kylpylään, luontoon tai vaikka ihan vain lepäillä. Yhteinen illallinen hotellissa kello 19.00. Ilta omaa aikaa.

15.9.2023 (pe) Aamiainen hotellissa. Tänään lähdemme retkelle Inariin. Liikkeellelähtö Hotelli Inarin pihasta, josta oppaiden johdolla Juutuanpolkua myöten Jäniskoskelle (kävelymatka noin 3,5 km). Jäniskoskella nautimme nokipannukahvit ja pullan kera. Tauon jälkeen ryhmän siirtyminen teidän bussilla Jäniskosken parkkipaikalta (noin 500 metriä tulipaikalta) takasin hotellille. Nautimme lounaan Hotelli Inarilla (tarjolla poronkäristystä) Kello 12.45 Nousu katamaraaniin Siidan rannasta, teemme Inarijärven risteilyn. Risteily päättyy kello 15.30 jonka jälkeen siirrymme bussiimme ja palaamme SaarMinYhteinen päivällinen kello 19.00. 

16.9.2023 (la) Aamiainen hotellissa. Tänään voi tehdä ihan mitä itse hyvältä tuntuu. Tutustua Saariselkään, nauttia sen ja hotellin tarjoamista palveluista. Yhteinen päivällinen on hotellissa kello 19.00. Ilta omaa aikaa.

17.9.2023 (su) Aamupalan nautittuamme luovutamme huoneemme ja lähdemme jatkamaan matkaa kello 9.00. Tänään matkaamme Sallan ruskan kautta Kuusamon maisemiin. Kello 13.30-16.30 Pidämme pidemmän pysähdyksen Sallan Poropuistossa. Nautimme keittolounaan, kuulemme poronhoidosta ja lähdemme luontoon tutustumaan itse Poroihin. Nautimme ulkoilun aikana nokipannukahvit kampanisun kera. Mahdollisuus myös ostoksiin myymälässä.

Matkamme jatkuu Kuusamon Rukalle, kello 17.30 majoittuminen Scandic Rukanhoviin. Omaa aikaa pieneen ulkoilemiseen ja lepoon. Ryhmäruokailu hotellissa kello 19.00. Ilta omaa aikaa.

18.9.2023 (ma) Aamiainen hotellissa. Tänään lähdemme paikallisien oppaiden kanssa tutustumaan Riisitunturiin ja Oulangan kansallispuistoon. Nautimme päivän aikana eväät, nokipannukahvia, kampanisua ja paistelemme makkarat. Päivä tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja joista voit valita itsellesi juuri ne sopivammat mitkä hyvältä sinä päivänä tuntuu.

Riisitunturin reitti on 4,6 km ja sen kävelee noin 3 tunnissa. Reitti on varsin helppokulkuinen, joskin tunturin päälle mennään loivaa ylämäkeä. Jos osa ei halua kiertää koko reittiä tunturin huipun kautta, on parkkipaikalta tulipaikalle matkaa 1,8km suuntaansa melko tasaista polkua. Näin kaikki pääsevät retkelle, eikä tarvitse odotella bussissa. Riisitunturin parkkipaikalla on myös Tykky-kotakahvila, jossa voi toki odotella muuta ryhmää tai kävellä ihan sen mikä hyvältä tuntuu. Riisitunturin päältä löytyy taianomainen Ikkunalampi, rinnesuot, avarat maisemat yli Kitkajärven, tunturin tarinat ja rauha. Seuraamme ensin Riisin Rääpäsy-reittiä huipulle ja matkalla tutustumme Riisitunturin kasvimaailmaan, kuulemme tarinoita tunturin kulkijoista ja eläjistä ja nautimme eväät nuotiolla. Riisitunturin polut ovat sorastettuja ja matkalla on muutamat pitkospuut.

Kiutaköngäs on Oulankajoen ja ehkä koko Suomen kaunein köngäs ja sinne on matkaa luontokeskuksen parkkipaikalta vain 1,1km (edestakainen retki 2,2km). Matkan varrella on portaita, mutta polku on helppokulkuinen. Kosken lähellä on myös tulipaikka. Huonommin liikkuville on joen toisella puolella esteetön reitti, jossa pääsee ihailemaan kosken alaosaa vain noin 100m kävelymatkan päässä. Esteettömän reitin vieressä on myös tulipaikka. Esteettömän reitin alkuun pitää ajella autolla, mutta kuljettaja voi viedä hitaammat retkeilijät sinne bussilla samalla, kun muut kulkevat pitemmän reitin Kiutakönkäälle. Lisäksi kaikilla on mahdollisuus vierailla Oulangan luontokeskuksella, jonka yhteydessä on sisävessat, kahvila-ravintola ja auditorio, jossa koko ryhmä voi katsoa 15min kestävän Petteri Saarion filmin Kuusamon 4 vuodenaikaa. Upeasti toteutettu filmi antaa hyvän kuvan koko alueesta ja sen luonnosta kaikkina vuodenaikoina.

Lähdemme takaisin hotellille. Ilta aikaa lepäillä. Yhteinen ruokailu hotellissa kello 19 alkaen.

19.9.2023 (ti) Aamiaisen jälkeen lähdemme kotimatkalle. Pidämme matkalla tarvittavat tauot ja ruokailemme. Saapuminen illalla kotipaikkakunnille.

Matkan hinta:                                                                                                                                                                             

1350 euroa/ hlö 2 henkilöä huoneessa                                                                                                                                                                         

1750 euroa/ hlö 1 henkilö huoneessa

Hinta sisältää kaikki ohjelmassa mainitut opastukset, ruokailut, majoitukset, vierailukohteet ja bussimatkat

Matkan ennakkomaksu 200 euroa/ hlö laskutetaan toukokuussa 2023                                                          

Matkan loppumaksu laskutetaan elokuussa 2023, eräpäivä 1 kk ennen matkaa.                                                

Matkan kuluton peruutus 1 kk ennen matkaa.

*Suosittelemme henkilökohtaisen matkavakuutuksen ottamista, joka suojaa matkan aikana sekä jo ennen matkaa mahdollisissa myöhäisissä asiakkaan matkan peruutustilanteissa sairauden yllättäessä.              

*peruutustilanteissa noudatamme valmismatkalakia.                                                                                                        

*Ruoka-aineallergiat; tieto niistä menee meiltä eteenpäin mikäli ilmoitatte asiasta viimeistään kuukautta ennen matkaa. Emme kuitenkaan lupaa, että retkiolosuhteissa aivan kaikki tulevat toteutumaan. Kovasti allergisen on hyvä varata pientä omaa välipalaa varoiksi retkille mukaan.                                                                                                   

*Matkalle hyvä ottaa mukaan oma pieni termospullo ja muki.                                                                                

*Hyvä selkään sopiva reppu                                                                                                                           

*Sauvakävelysauvat, helpottamaan ulkoilua.                                                                                                         

*Uima-asu, sisätohvelit kylpylään siirtymisiä varten.                                                                                                                                                                            

*Suomen vaihtelevaan säähän sopivaa vaatetusta, niin ulkoiluun kuin sisätilaankin, myös päähine, käsineet ja hyvät ulkoilukengät. Hotellit ovat tapahtumien läheisyydessä, joten tanssikengätkin saattavat olla tarpeen, mikäli alkaa tanssijalkaa vipattamaan.                                                                                                                                                                          

*Hyvä vinkki ensimmäistä yötä varten, pakkaa reppuun tai pieneen kassiin ensimmäisen yön majoitustarvikkeet niin ei tarvitse Rovaniemellä isoa kassia kantaa yhden yön takia hotelliin.                     

*Linja-autotalleillamme (Keskikatu 20) löytyy asiakaspaikoitus, joten sinne voi vapaasti pysäköidä auton matkan ajaksi.

Hotellitietoja:                                                                                                                                                                        

Lomaklubi Saariselkä; Tämä hotelli sijaitsee Lapin viehättävässä luonnossa lähellä Saariselän huipputason vaellusreittejä. Hotellissa on spa, jossa on sauna, poreallas ja sisäuima-allas. Hotelli sijaitsee samassa rakennuksessa kylpylän kanssa, joten voit mennä altaille ja hoito-osastolle suoraan huoneestasi vaikka kylpytakissa. Huoneessa, vuodevaatteet ja pyyhkeet, suihkusaippua, hiustenkuivaaja, silitysvälineet, pimennysverhot, vedenkeitin, työpöytä, tv ja radio, langaton internetyhteys ja kylpytakit. Mikäli haluat käyttää hotellilla hoitoja, ne voitte soittaa suoraan Day Spa Valo 045 1138101.( eivät kuulu matkan hintaan)

Scandic Rukanhovi; Scandic Rukahovi sijaitsee Rukan sydämessä, parhaalla paikalla. Runsaalla aamiaisellamme on tarjolla kaikki Scandicin aamiaisherkut sekä valikoima Kuusamon alueen erikoisuuksia. Nauti hyvistä unista mukavassa ja viihtyisässä huoneessa.

Huoneessa Face Stockholm tuotteita, hiustenkuivaaja, kuivauskaappi, kylpyhuone suihkulla, puulattia, pimennysverhot,tv,vedenkeitin,viileäkaappi,internetyhteys. Hotellin vieressä sijaitsevassa Kauppakeskus Kumpareessa on kuntosali ja keilahalli.