SAARISTON KARTANOKIERROS

30.07.2024 klo 07:30, Saaristo

Matka alkaa Kaarinasta, josta opas tulee kyytiin ja jatketaan Kuusistoon. Kuusistossa tutustumme Piispanlinnaan ja Kuusiston Kartanoon. Kuusiston keskiaikainen piispanlinna rakennettiin Suomen katolisen kirkon piispojen turvapaikaksi Piikkiönlahden rannalle. Linnaa rakennettiin, korjattiin, lisä rakennettiin ja käytettiin pari vuosisataa, kunnes se purettiin Kustaa Vaasan käskystä vuonna 1528. Kuusiston kartano rakennettiin Suomen sotaväen päällikön, Turun jalkaväkirykmentin everstin virkataloksi. Vuodelta 1738 peräisin oleva päärakennus on maamme vanhimpia säilyneitä puisia asuinrakennuksia. Kartanon päärakennuksessa on kolme näyttelyä, jotka kertovat Kuusiston Piispan Linnan vaiheista ja raunioiden restauroinnista, everstin virkatalon historiasta sekä Kuusiston luonnosta. 

Lounasta syömme saariston omalla viinitilalla, joka sijaitsee kauniin niemen päässä. Siellä on yli 9000 omena- ja 1000 päärynäpuuta. Mahdollisuus ostaa Viinitilan oman sadon omenaviinejä, siidereitä ja likööriä sekä kuohuviinejä. 

Seuraavaksi vierailemme Kuitian linnassa. Paraisten kaupungin Lemlandin saaren pohjoisosassa, sijaitseva Kuitian kivilinna on vanhin Suomessa säilynyt kartano. Kuitia on yksi harvoista Suomeen keskiajalla rakennetuista yksityisistä kivilinnoista. 

 Päivän päättää käynti upeassa Furuvikin kartanossa. Ainutlaatuisena juhlapaikkana ja erityisesti poikkeuksellisen kauniista muotopuutarhastaan tunnetuksi tullut Furuvik suunniteltiin alun perin vuonna 1906 Paraisten Kalkkivuori Oy:n johtajan Emil Sarlinin kodiksi aivan Paraisten keskustan kupeessa meren rannalla. Se toimi vuorineuvoksen ja hänen perheensä asuntona 50 vuoden ajan. 

18.30 Kotimatka alkaa.

Hinta 115 euroa/hlö. 
Hinta sisältää aamukahvit, opastuksen, sisäänpääsymaksut, lounaan ja bussimatkat

Matkan hinta

Aikuiset 115€
Sisältää oheisen ohjelman mukaiset palvelut

Kuljetus (reitti ja aikataulut)

Pysäkki Lähtö Saapuminen
Tampere, Keskustori, Vanhan kirkon pysäkki, Tampere klo 07:30 -
Nokia, Pirkkalaistien pikavuoro pysäkki, Nokia klo 07:45 -
Vammala Linja-autoasema, Sastamala klo 08:20 -
Huittinen, Härkäpakari piha, Huittinen klo 08:45 -