VELHOVEDEN KIERROS, 2 paikkaa vapaana

12.07.2024 klo 07:00, Uusikaupunki

Tauko Huittisissa.

Lähtö Velhoveden rengastielle, Uudenkaupungin pohjoiseen saaristoon, Makeanvedenaltaan ympäri. Opas kertoo Velhoveden vuosisataisista tarinoista, saaristokylistä, vanhoista maatiloista, paikallisista nimistä, entisistä kouluista sekä maiseman erityispiirteistä. Reitin varrella ollaan maamme suurimman merellisen kansallispuiston, Selkämeren kansallispuiston äärellä. Retken käyntikohteita ovat mm. Pyhämaan Telakanranta, kulttuuriportaat, ranta-aitat sekä Pyhämaan kirkot. Pyhämaan Uhrikirkko on harvinaislaatuinen puukirkko, joka on rakennettu vv. 1642–50. Maalaukset peittävät kokonaan kirkon katon ja sisäseinät. Pyhämaan uusi kirkko on harmaakivikirkko vuodelta 1804, Uhrikirkon vieressä. 
Lounas nautitaan Pyhämaan keskustassa, idyllisessä ravintolassa. Sis. runsaan alkuruokapöydän kaloja, salaatteja ym. 2-3 lämmintä ruokaa lisukkeineen. Ruokajuomana vesi. Jälkiruoka ja kahvi. Ruoat ovat laktoosittomia ja gluteenittomia. 

Päivän päätteeksi  vieraillaan vielä Taidetalo Pilvilinnassa, jossa juodaan iltapäiväkahvit meren rannalla.. Taiteilija Raija Nokkalan naivistista taidetta, hauskoja postikortteja. Pilvilinna on värikäs ja omaperäinen taidetalo, jonka ulko- ja sisäseinät on koristeltu maalauksin. Sijainti n. 3 km kaupungin keskustasta Lepäisille päin. Pihapiirissä pitsimökki, hauska taidepolku, satojen ruusujen rosario sekä kahviterassi meren rannalla. 

Lähtö kotimatkalle noin 16.30

Matkan hinta: 75 euroa/hlö
Hinta sisältää ohjelman mukaiset palvelut bussikuljetuksineen.

Matkan hinta

Aikuiset 75€
Sisältää oheisen ohjelman mukaiset palvelut

Kuljetus (reitti ja aikataulut)

Pysäkki Lähtö Saapuminen
Ylöjärvi, Matkatien pysäkki, Ylöjärvi klo 06:30 -
Tampere, Keskustori, Vanhan kirkon pysäkki, Tampere klo 07:00 -
Nokia, Pirkkalaistien pikavuoro pysäkki, Nokia klo 07:30 -
Vammala Linja-autoasema, Sastamala klo 08:00 -
Huittinen, Härkäpakari piha, Huittinen klo 09:05 -