VIERAILULLE SERLACHIUS-MUSEOILLE

08.10.2021

VIERAILULLE SERLACHIUS-MUSEOILLE                          

Vammala Linja-autoasema: 8.30                                                                                                     

Nokia, Pirkkalaistien pv-pysäkki  9.00                                                                                                 

Tampere, vanhan kirkon pysäkki: 9.30                                                                                        

Saapuminen Mänttään.

klo 11:00 Elokuva Serlachiuksen tarina Lyhytelokuva Serlachiuksen tarina kertoo Serlachiusten, paperiyhtiön ja Mäntän historiasta pilke silmäkulmassa. Kesto noin puoli tuntia.

klo 11:30 Gustafin opastettu kierros Teemme oppaan johdolla kierroksen Gustaf-museossa, joka on täynnä tarinoita. Tutustumme entisen pääkonttorin upeaan arkkitehtuuriin ja vierailemme sen näyttelyissä. Kuulemme paperiyhtiön historiasta ja elämästä Serlachiusten valtakunnassa. Kesto noin tunnin.

klo 12:30 Siirtyminen Göstaan Siirtyminen Göstaan

klo 12:45 Lounas Göstan ravintolassa Ravintola Göstan lounas on maukas ja rentouttava hetki upeassa puistomaisemassa. Pöytiin tarjoiltu lounas on aina valmistettu päiväntuoreista raaka-aineista. Aterian yhteydessä tarjoilemme aina juuren leivottua talonleipää ja voita. Ateria sisältää myös kupillisen kahvia.

klo 14:00 Göstan opastettu kierros Tutustumme kierroksen aikana taidemuseo Göstan näyttelyihin kartanossa ja paviljongissa. Kuulemme Serlachiuksen teollisuussuvun vaiheista ja kartanon elämästä. Kesto noin tunnin.

Vierailemme myös Banksy -näyttelyssä. Maailman kuuluisin katutaiteilija

Hän on Bristolista kotoisin oleva, virkavaltaa vuosikaudet pakoillut katutaiteilija, jonka henkilöllisyyttä ei edelleenkään tiedetä. Hän on kapinoitsija, jonka kaupallisuutta irvailevista teoksista keräilijät maksavat nykyisin huippuhintoja.  Banksy. A Visual Protest -näyttely esittelee maailman kuuluisimman katutaiteilijan, jonka visuaalisesti taidokkaat ja purevat teokset sisältävät myös inhimillisyyttä ja lämmintä huumoria. Milanolaisen 24 Ore Culturan kanssa yhteistyössä toteutettava näyttely tuo Banksyn tuotantoa ensimmäisen kerran näin laajasti Suomeen.

Näyttely sisältää yli sata eri kokoelmista lainattua teosta, erityisesti esillä on tunnettuja esimerkkejä taiteilijan varhaistuotannosta. Mukana on myös Banksyn urasta kertovia esineitä: levynkansia, julisteita ja postikortteja. Kyseessä ei ole Banksyn virallinen näyttely, sillä taiteilija itse ei ole sitä auktorisoinut. Näyttelyn on kuratoinut pop- ja katutaiteeseen perehtynyt Gianni Mercurio.

Matkan hinta 58 euroa/ hlö                                                                                                

Sisältäen opastukset, lounaan ja bussimatkat